Skip links

Antoine Fanjat

Antoinův příběh a jeho cesty za vínem

V roce 2010 Antoine úspěšně ukončil inženýrské studium na uznávané zemědělské a enologické univerzitě a postupně začal získávat vinařské zkušenosti ve Francii i za jejími hranicemi.

Po svých prvních stážích v oblastech Beaujolais a Jura se vydal do zemí tzv. “Nového Světa”, aby své získané vinařské zkušenosti dále prohluboval.

Po návratu do Francie získal Antoine odpovědné technické pozice v různých vinařstvích v oblasti Rhône Valley a také stihl využít příležitosti vyrábět víno v prestižních apelacích Hermitage, Côtes Rôties a Châteauneuf du Pape. Ucelenější pohled na svět vína dodalo Antoinovi následné studium v Burgundsku, kde získal titul MBA v programu Mezinárodní obchod s vínem. Největších profesních úspěchů potom dosáhl v Bordeaux jako enolog a ambasador historického a věhlasného Château Pape Clément – Grand Cru Classé de Graves.

Své technické zkušenosti Antoine zdokonaloval v zemích tzv. “Nového Světa”. Vydal se vyrábět víno do Austrálie, Jižní Afriky a Severní Ameriky. Tam poznával různorodé terroiry, pracoval s mnoha rozmanitými odrůdami a učil se novým technologiím. V roce 2012 dokonce stihl tři vinifikace v jednom jediném roce. Mezitím Antoine poznával kulturu těchto úžasných zemí a dozvídal se více o lokálních vinicích.

Bohaté zkušenosti ze světa později Antoinovi pomohly otevřít dveře k jedněm z nejkrásnějších francouzských apelací jako je Grands Crus Classés de Bordeaux, do věhlasného Château Pape Clément v Bordeaux. Tam začal pracovat jako součást technického týmu, ale brzy byl povýšen na pozici mezinárodního ambasadora. Prestižní vína tohoto významného vinařství tak prezentoval po celém světě těm největším profesionálům i mnoha milovníkům kvalitního vína ze všech koutů světa.

Osud zavál Antaoina do České Republiky a v roce 2022 začal žít v Praze. Brzy zjistil, že zájem o kvalitní vína zde roste, a že je zde spousta lidí, kteří kvalitní vína nejen rádi pijí, ale také se o nich rádi dozvídají něco nového.

A zrodila se myšlenka konceptu, díky kterému se Antoine může podělit o své enologické zkušenosti a svou vášeň se všemi lidmi, které spojuje láska k vínu “L’Expérience des Grands Vins”.

Know How – Kreativita – Entusiasmus