- Od 6 do 10 osob
- 2450 Kč/osoba
- 2h00
- Wine tasting
- Finger food
Workshop Bordeaux Winemaker
Krása více odrůd v jedné láhvi.
Ve Francii nesou označení cuvée kvalitní vína produkovaná v limitovaném množství, vytvořena podle chuti a stylu svého tvůrce. Proces tvorby cuvée vín se označuje jako asambláž. Jde o precizní mísení dvou a více komplementárních odrůd tak, aby vznikla vína lepší, vyváženější a harmoničtější než ta jednoodrůdová.
Jednou z nejznámějších a nejuznávanějších asambláží je bezesporu « Assemblage Bordelais ». Právě díky ní v sobě unikátní vína z Bordeaux snoubí to nejlepší z toho, co tamní odrůdy Cabernet Sauvignon a Merlot nabízí.
O asambláži se časo říká, že se jedná o opravdové vinařské umění.Vinaři si totiž musí umět pohrát se všemi chutěmi a vlastnostmi jednotlivých vín tak, aby vznikla dokonalá vína, ve kterých se snoubí jen ty nejlepší chutě které se idálně doplňují.